Пон. - Пет. 09:00 до 20:00
Саб. 09:00 до 15:00

Закажете преглед

Услови на користење

Општите услови за користење се изготвени во согласност со важечките прописи на Република Северна Македонија, во согласност со Законот за заштита на потрошувачите.

Со купувањето, посетителот гарантира дека е полнолетен и способен за водење бизнис.

Со купувањето, посетителот станува корисник и добива право на купување. Со купувањето, корисникот станува клиент. Овие општи услови на користење ги дефинираат правата и обврските на посетителите, корисниците и купувачите, како и деловниот однос помеѓу продавачот и купувачот на производите што ги нуди онлајн продавницата.

Условите за користење ги дефинираат правилата кои обезбедуваат квалитет на нашата услуга и задоволство на клиентите при купувањето.

НАРАЧКА

Производите се нарачуваат преку корпата и се неотповикливи. Доколку продавачот не е во можност да ги испорача сите нарачани производи, ќе ги достави достапните од избраните производи, а за тоа ќе го извести Клиентот преку е-пошта или телефон со назнака за испорака на преостанатите производи. Со испораката на тие производи, тие ќе му испратат на Корисникот е-пошта или телефонски повик во предвидениот рок за испорака на останатите производи.

НАЧИН НА ИСПОРАКА

Онлајн продавницата има договор со Карго Експрес за пренос пратките на територијата на Република Северна Македонија.

За сите нарачки примени до 12 часот од понеделник до петок, предвиденото време за испорака е 5 (пет) работни дена. Доколку нарачката е направена во работен ден после 12:00 часот, се брои како да е направена следниот ден до 12:00 часот. Тоа е затоа што пресекот се прави секој ден во 12 часот.

Доколку нарачката е направена во текот на викендот (сабота и недела), испораката се врши како и за нарачките примени во понеделник. Робата не се доставува во сабота, недела и празници.

Забелешка, некои од параметрите на леќите не се на залиха и испораката може да потрае подолго од 5 работни дена. Онлајн тимот на City Optics doo ќе ве информира за достапноста на леќите и статусот на пратката, таа е јасно означена со секој производ.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

Производите купени преку онлајн продавницата може да се платат на следниве начини:

  1. готовина при достава (тоа подразбира плаќање во готово на курир при наплата на пратката).
  2. Платежна картичка (плаќање со платежни картички можат да вршат правни и физички лица. Прифатени се платежни картички MasterCard, VISA, Maestro, Amex и DinersCard.)

КОРИСТЕЊЕ

Корисниците се согласуваат да ја користат содржината на оваа страница исклучиво за нивна употреба и на сопствен ризик.

На корисниците на страницата строго им е забрането да користат специјализирани програми (robots, crawlers, spiders) за преземање содржина од страницата, како и какви било хакерски напади насочени кон оневозможување или забавување на страницата.

Неовластеното користење на страницата од претходниот став се смета за прекршување на правилата.

СОГЛАСНОСТ

Со купувањето, корисникот се согласува трговецот да собира информации на начин и за целите опишани во Политиката за приватност.

ИЗЈАВА ЗА КОНВЕРЗИЈА

Сите плаќања ќе се вршат во локалната валута на Република Северна Македонија- денар (МКД). За информативно прикажување на цените во други валути се користи средниот курс на Народната банка на Северна Македонија. Износот за кој ќе се наплати вашата платежна картичка ќе биде изразен во вашата локална валута преку конверзија во истата по курсот што го користат картичките организации, а кој не може да ни биде познат во моментот на трансакцијата. Како резултат на оваа конверзија, постои можност за мала разлика од оригиналната цена наведена на нашата веб-страница.

ВРАЌАЊЕ

Во случај на враќање на стоката и рефундирање на средства на клиент кој претходно платил со една од платежните картички, делумно или целосно, и без оглед на причината за враќањето, City Optics doo Скопје е должен да го изврши рефундирањето исклучиво преку VISA, Master, Maestro начин на плаќање, што значи дека банката ќе ги рефундира средствата на сметката на сопственикот на картичката на барање на продавачот.

Изјава за ДДВ

ДДВ е вклучен во цената и нема скриени трошоци.

ПРИВАТНОСТ

Во име на City Optics doo Скопје, се обврзуваме да ја заштитиме приватноста на сите наши клиенти. Ние собираме само неопходни, основни податоци за клиентите/корисниците и податоци неопходни за деловното работење и информирање на корисниците во согласност со добрите деловни практики и со цел да обезбедиме квалитетна услуга. На клиентите им даваме избор вклучувајќи ја и можноста да одлучат дали сакаат или не да бидат отстранети од мејлинг листите што се користат за маркетинг кампањи. Сите податоци за корисникот/клиентот се строго зачувани и се достапни само за вработените на кои им се потребни овие податоци за извршување на нивната работа. Сите вработени во City Optics doo (и деловните партнери) се одговорни за почитување на принципите на заштита на приватноста.

ЗАШТИТА НА ДОВЕРЛИВИ ПОДАТОЦИ ЗА ТРАНСАКЦИЈАТА

При внесување на податоци за платежна картичка, доверливите информации се пренесуваат преку јавна мрежа во заштитена (шифрирана) форма со помош на протоколот SSL и системот PKI, како моментално најсовремена криптографска технологија.

Безбедноста на податоците при купувањето ја гарантира процесорот за платежни картички, Halk Banka Skopje, така што комплетниот процес на наплата се врши на веб-страницата на банката. Информациите за платежните картички не се достапни за нашиот систем во ниту еден момент.

ОПШТИ УСЛОВИ

  1. По добивањето на нарачката преку веб-страницата, продавачот е должен да потврди по телефон или е-пошта.
  2. По потврдување на нарачката од страна на Клиентот, нарачката е неотповиклива.
  3. Продавачот се обврзува да ги достави нарачаните артикли неоштетени и во предвидениот рок.
  4. Во случај на каква било промена, Продавачот е должен да го извести Купувачот при телефонска потврда на нарачката.
  5. Во случај на неусогласеност на цените за испорака наведени на оваа веб-локација со цените на курирската услуга, за промените ќе бидете известени при телефонска потврда на нарачката.


ГАРАНЦИЈА

Продавачот го гарантира квалитетот на неговите артикли. Сите артикли се оригинални марки и одговараат на спецификацијата наведена на страницата. Во случај на отстапување од наведената спецификација или погрешно испорачан производ, ние се обврзуваме да го замениме производот за вас, во кој случај ние ќе ги сносиме сите трошоци. Потребно е да го вратите производот неоштетен, во оригинално пакување со сметката во рок од 14 дена од денот на испорака.

Гаранцијата не важи во случај на дефект кој е резултат на неправилна употреба.

ПРЕПОРАКА

Откако ќе купите кој било производ од оваа страница, ви препорачуваме секогаш внимателно да ги читате упатствата на производителот и да ги следите кога ги применувате или користите.

ТОЧНОСТ

Се трудиме да бидеме што е можно попрецизни во описот на производот, прикажувањето на сликите и самите цени, но не можеме да гарантираме дека сите информации се целосни и без грешки.

Информациите на оваа страница може да се нецелосни или застарени. Преземаме податоци од производители или увозници, ги копираме и складираме и не прифаќаме одговорност за точноста на податоците на оваа страница.

Информациите на оваа веб-локација не се и не можат да бидат замена за мислењето на лекар или фармацевт.

ОДГОВОРНОСТ

Продавачот вложува максимални напори за да се осигура дека информациите објавени на неговите страници се ажурирани и точни.

И покрај тоа, карактеристиките на производот, времето на испорака или цените може да се променат толку брзо што добавувачот не успева да ги коригира информациите на Интернет навремено. Во тој случај, клиентот ќе биде известен за промените и ќе може да го откаже купувањето.

Продавачот не е одговорен за мислењата на производите напишани од посетителите. Пред да се објави мислење, продавачот ќе ги прегледа и отфрли оние што содржат очигледни невистини, заблуди или се навредливи.

Од моментот кога пратката со нарачаните производи се пренесува на доставувачот, продавачот не одговара за оштетување, уништување, губење, недостаток на содржина во пратката и отворање на пратката. Во горенаведените примери, корисникот (купувачот) мора да контактира со доставувачот и да ја започне постапката за жалба. Продавачот заедно со доставувачот ќе стори сé за да се реши поплаката што е можно поскоро.

Ние не прифаќаме никаква одговорност за примени нарачки или испорачани стоки на лица помлади од 18 години.

СОГЛАСНОСТ

Купувачот е должен да ги прочита овие услови за купување пред да изврши купување преку оваа веб-страница.

Продавачот се обврзува да го почитува сето горенаведено, а сите промени на условите стануваат валидни само откако ќе бидат објавени на оваа страница.

Користењето на нашите услуги подразбира согласност на корисникот со сите Услови за користење на оваа страница.

ПРИГОВОРИ

Продавачот има воспоставен систем за решавање поплаки и лице задолжено за контактирање со корисниците преку е-пошта или телефон. Корисникот (купувачот) може да контактира преку е-пошта, чија потврда продавачот ја потврдува во рок од 8 (осум) дена и го известува купувачот колку ќе трае постапката за решавање на приговорот.

Во случај на промена на општите услови и услови кои ги регулираат трговските операции преку Интернет, безбедноста на податоците и другите области поврзани со онлајн трговското работење на Продавачот, Продавачот е должен да ги информира корисниците и посетителите на веб-локацијата.