Пон. - Пет. 09:00 до 20:00
Саб. 09:00 до 15:00

Закажете преглед

Политика за приватност

City Optics се обврзува да не ги злоупотребува личните податоци од формуларот за нарачка. Како лични податоци се сметаат сите податоци што се користат за одредување на идентитетот на Клиентот (како што се име и презиме, е-пошта, адреса на живеење итн.).

Личните податоци на Клиентот нема да бидат доставени на трети лица, освен во случаи кога законот изречно го пропишува тоа и во случаите кога е неопходно да се исполнат обврските. Сите податоци за клиентите се строго зачувани и се достапни само за оние на кои им се потребни овие податоци за извршување на нивната работа.

City Optics се обврзува да ги заштити личните податоци на клиентите со собирање само основни податоци кои се неопходни за исполнување на обврските.

Ние користиме податоци кои автоматски се снимаат при пристап до веб-локацијата и не се лични податоци (тип на прелистувач, број на посети, време поминато на страниците и сл.) исклучиво со цел да се проценат посетите на веб-страниците и да се подобри неговата содржина и функционалност.

Страницата cityoptics.mk користи интернет колачиња "cookies". Интернет-колаче е мала датотека што веб-страница или е-пошта ја испраќа до вашиот интернет пребарувач, кој потоа може да го зачува на вашиот хард диск. Нашите веб-страници и е-пошта користат интернет колачиња со цел да се максимизира персонализирањето на постапката за купување на нашите веб-страници. Колаче симулира континуирана врска. Тие овозможуваат зачувување на информации за вашите поставки и сесии и овозможуваат пристап до веб-страници без повторно персонализирање.

Нашиот веб-сервер автоматски собира информации како што се адресата (URL) на веб-страницата од која дојдовте, кои страници сте ги посетиле на нашата веб-страница, кој веб-прелистувач го користите за прегледување на нашите веб-страници и други статистички податоци кои ни помагаат да разбереме како посетителите ги користат нашите веб-страници.

Веб-страницата cityoptics.mk користи услуги обезбедени од трети страни и кои, во наше име, преку Интернет, го анализираат сообраќајот и посетите на нашите веб-страници. На овој начин, може да се соберат анонимни информации за вашите посети на нашата страница и интеракцијата со нашите реклами. За овие цели може да се користат технологии слични на оние опишани во претходните параграфи, со цел да се измери ефективноста на рекламирањето и е-поштата.

Заштита на доверливи податоци за трансакциите

При внесување на податоци за платежна картичка, доверливите информации се пренесуваат преку јавна мрежа во заштитена (шифрирана) форма со помош на протоколот SSL и системот PKI, како моментално најсовремена криптографска технологија.
Безбедноста на податоците при купувањето ја гарантира процесорот за платежни картички, Halk Banka Skopje, така што целиот процес на плаќање се врши на веб-страницата на банката. Информациите за платежните картички не се достапни за нашиот систем во ниту еден момент.