Пон. - Пет. 09:00 до 20:00
Саб. 09:00 до 15:00

Закажете преглед

Достава и плаќање

Доколку при купувањето избравте плаќање во готово при испорака , ќе добиете автоматски одговор за потврда на нарачката на вашата e-mail адреса. Вашите податоци, артиклите што сте ги нарачале, нивната цена и трошоците за испорака се прикажани во самата е-пошта. Клиентот е одговорен за точноста на внесените податоци.

Плаќањето ќе го извршите до курирската служба при испорака на пратката. Подгответе ја точната сума на откупот за да избегнете можни компликации во врска со враќањето на кусурот.

Доколку избравте да платите со картичка при купувањето, ќе добиете автоматски одговор за потврда на нарачката на вашата e-mail адреса. Самиот е-пошта ги прикажува вашите податоци, артиклите што сте ги нарачале, нивната цена и трошоците за испорака, како и начинот на плаќање. Клиентот е одговорен за точноста на внесените податоци.

Производите од овие нарачки ќе бидат резервирани 3 (три) дена. Направете ја вашата уплата во тој рок. Не можеме да гарантираме достапност на ставки за последователни плаќања на истата фактура. Ја испраќаме стоката по приемот на известувањето од банката за извршеното плаќање.

Доставата се врши на територијата на Република Македонија со Карго Експрес.

Нарачките за готовина при испорака или платежна картичка се доставуваат до курирската служба за испраќање најдоцна во рок од 5 (пет) работни дена по потврдата по е-пошта или телефонски за купувањето, односно потврда од продавачот по телефон или е-пошта за достапноста и статусот.

Забелешка, „некои од параметрите на леќите не се на залиха и испораката може да потрае подолго од 5 работни дена. Онлајн тимот на CityOptics ќе ве информира за достапноста на леќите и статусот на испорака“.

По наплата, курирска служба ви го доставува пакетот. Вообичаеното време за испорака е два работни дена за поголемите населени места, а четири работни дена за подалечните места.

Може да настанат отстапувања и продолжувања доколку примачот не е на адресата при првиот обид за испорака, поради лошите временски услови или сите други непредвидени ситуации во транспортот на кои доставувачот не можел да влијае.

Доставата се врши во работни денови и сабота од 08:00 до 16:00 часот. За испорака, можно е да наведете различна адреса од онаа каде што живеете, на пр. адреса на работното место.

Доколку примачот не е на адресата, а по добивањето на известувањето за обидот за испорака, можете да се јавите на курирската служба на бројот што ќе биде наведен во известувањето и да се договорите за местото и времето на испорака што најмногу ви одговара.

Сите артикли ги пакуваме во оригиналната, заштитена амбалажа на курирската служба, за да ви пристигнат производите во состојбата во која сме ги испратиле. Не наплаќаме за пакување, без разлика кој начин на плаќање ќе го изберете.

За сите нарачки чија вредност е поголема од 3.000,00 денари, доставата е бесплатна.

За сите нарачки под 3.000,00 динари наплаќаме единечна цена на курирската услуга во износ од 150,00 денари.

Забелешка: При подигање на пратката, ве молиме проверете го вашиот пакет во присуство на курир. Доколку има видливи оштетувања на него (искинати делови и слично), не треба да го земате пакувањето. Во овој случај, ве молиме јавете ни се на 078 243-955 или испратете е-пошта на [email protected] со вашите податоци (име, презиме, телефон) и наведете ја причината зошто одбивте да го подигнете пакетот. Во најкраток можен рок ќе ве информираме за понатамошни активности.